Eton FR160

Dit is echt de must have radio die eigenlijk in elk huishouden aanwezig zou moeten zijn. Of in de caravan. Of op de boot. Of in de (vracht-)auto. Wij zien natuurlijk het liefst dat u er voor elke toepassing eentje aanschaft, maar als u er een heeft voor in uw noodpakket dan is het al heel wat... :)

 

Deze radio laadt namelijk op door aan een hendel te draaien. Zo kunt u dus, ook in het geval van stroomuitval, luisteren naar de radio. En dan in dat geval het betreffende noodkanaal natuurlijk (download hier de frequentiekaart van het noodkanaal voor Nederland). En, u heeft ALTIJD licht, dankzij de 3 sterke LEDs.

 

Maar ook als u in de natuur bent of op een boot kunt u natuurlijk de hendel gebruiken voor het opladen. En als de zon lekker schijnt helpt het zonnepaneel ook mee.

 

Ook kunt u met deze radio uw mobiele telefoon opladen, mits u het juiste kabeltje aanschaft. De FR160 heeft in ieder geval een USB aansluiting waarop u dus allerlei soorten kabeltjes kunt aansluiten die weer op uw iPhone, Blackberry, Nokia of welk merk dan ook passen.